BOEK NATHALIE PAULUSSEN SCHRIJVER AUTEUR

‘Seksualiteit en intimiteit, ontrouw en verraad, realiteit en illusie, lot en bestemming. De grote thema’s van het leven komen een voor een langs en slepen je als lezer mee naar de afgrond’

Over liefde, sterven en opnieuw geboren worden

In november 2019 is mijn debuutroman uitgekomen onder de titel ‘DIES NATALIS’

Waar gaat het boek over?
Vanaf het moment dat Simon en Vero elkaar ontmoeten is niets meer hetzelfde. Ze raken verstrikt in een hartstochtelijke, maar onmogelijke liefdesrelatie. Waar ze in eerste instantie uit alle macht het lot trachten af te wenden, verliezen ze zich uiteindelijk toch in een duizelingwekkende stroom van erotiek en verbondenheid. Vervoering en verraad volgen elkaar op in een cyclische beweging van aantrekken en afstoten. Terwijl Vero meer en meer van zichzelf en haar omgeving vervreemdt, omhult Simon zich steeds vaker met stilte. De afgrond komt onheilspellend nabij.

In deze tragische liefdesroman zoeken de personages ieder op eigen wijze naar de ware betekenis van de liefde. Telkens als de liefde haar bestemming lijkt te vinden, neemt het lot weer een andere wending.

‘DIES NATALIS’ is een roman over liefde, sterven en opnieuw geboren worden. Het boek is via diverse online shops te bestellen.

Wat lezers zeggen over het boek:

Co-founder and Trustee South Africa Social Welfare Organisation
Co-founder and Trustee South Africa Social Welfare Organisation
Read More
Wauw, wat een prachtig, meeslepend boek heb je geschreven, met zoveel herkenning en eye openers en zo mooi verwoord! Ik had even gewacht met eraan te beginnen tot ik wist dat ik de tijd had om er goed voor te gaan zitten en heb het toen ook in één adem uitgelezen. Echt, complimenten voor deze debuutroman. Ik hoop dat er nog meer prachtwerken zullen volgen!
Director Sustainability Financiële Dienstverlening
Director Sustainability Financiële Dienstverlening
Read More
Een heerlijk soepel lezende roman over de essentie van de liefde en het leven. Voor mij als man een boeiende inkijk in de psyche van de vrouw en een rake herkenning van mezelf als man. Het plot is treffend en actueel, waardoor het goed binnenkomt. Dat in combinatie met een zinderend en tegelijkertijd mooi einde. Aanrader!
Directeur Weg- en waterbouw
Directeur Weg- en waterbouw
Read More
Ik lees het verhaal met zoveel herkenning. Het is lezen, verwerken en overdenken. Het boek pakt me. Het grijpt me op meer manieren dan ik me had kunnen voorstellen.
Coach, mantelzorger
Coach, mantelzorger
Read More
DIES NATALIS in één ruk uitgelezen. Het verhaal heeft mij vanaf de eerste bladzijde tot aan het eind heeft gegrepen. De auteur verbindt op een unieke manier de mythe van Eros en Psyche en de theorie van Jung aan het verhaal. Deze roman bevat een gelaagdheid en een diepgang die maakt dat het boek je echt raakt. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in menselijke (liefdes-)relaties.
Blogger, auteur, lifestyle-coach
Blogger, auteur, lifestyle-coach
Read More
Na 1 middagje lezen was ik al bij deel III (Lust) van het boek. Wauw, zo gaaf om jouw boek te lezen. Het leest als een trein en ik ben erg benieuwd hoe het af gaat lopen. Herkenning, spanning, levensvragen, rode oortjes en nog meer. Fijn om de gedachtes van personages te lezen en mooie verwerking van bronnen, kennis en mythe. Dikke complimenten dus.
Bedrijfsleider Civiele Techniek
Bedrijfsleider Civiele Techniek
Read More
Goede verhaallijn, leest heel prettig en je leeft mee met Simon en Vero. Het boek toe blijft tot het eind toe verrassen en de mythe van Eros en Psyche, die door het boek heenloopt, is indrukwekkend toegepast op de 20e eeuw.
Salesmanager Farmaceutische industrie
Salesmanager Farmaceutische industrie
Read More
Prachtige roman over alles wat je in de liefde kan tegenkomen. Recht door zee, niets ontwijkend, oprecht. Een aanrader. Leest gemakkelijk en boeit van begin tot eind. Een boek dat je raakt.
Ambtenaar Provinciale staten
Ambtenaar Provinciale staten
Read More
Het boek geeft een interessante kijk op de liefde. Heerlijk als een auteur zaken beschrijft, waar een soort taboe op lijkt te rusten. Knap gedaan. Het boek gaf mij persoonlijk ook inzicht in waar ik zelf aan kan werken. Het leest gemakkelijk en ik kon het niet wegleggen.
Energetisch masseur
Energetisch masseur
Read More
Het boek was moeilijk weg te leggen. Ik ben zeer onder de indruk en heb erg genoten. Het is liefdevol geschreven met vaak sterke dialogen, een mooie afwisseling in perspectief van de personages, opwindende erotische scènes en een bijzondere verhaallijn. Het heeft me diep geraakt, omdat ik mezelf er op een bepaalde manier in herkende. Het boek gaf woorden aan dingen waar ik zelf amper bij kan. DIES NATALIS lezen was een fijne leeservaring.
Communicatieadviseur, Rouw- en ritueelbegeleider
Communicatieadviseur, Rouw- en ritueelbegeleider
Read More
DIES NATALIS leest vlot, bezorgt je hier en daar rode oren en geeft tegelijkertijd blijk van kennis en ervaring als relatietherapeut en het wijze-vrouw-zijn. Complimenten voor de vorm en uitwerking; als ervaringsdeskundige vind ik dat je een en ander goed onder woorden hebt gebracht.
Docent Engels HAVO/VWO
Docent Engels HAVO/VWO
Read More
Ik heb DIES NATALIS in een adem uitgelezen. Ik heb met nieuwsgierigheid elke pagina omgedraaid en was niet voorbereid op de wending die het verhaal uiteindelijk nam. Wat een sterke karakters. Het is maar zelden dat je voor alle personages sympathie kunt opbrengen. Toch was dat voor mij het geval in dit boek. Dat betekent dat je eenieders ontwikkeling en worsteling heel goed hebt weten te vangen. Chapeau! Wat een debuut.
Advies onderwijsontwikkeling, coach
Advies onderwijsontwikkeling, coach
Read More
Wat een herkenbaar verhaal. Met name hoe je vertelt over de zoektocht, de energie, de passie en de kwetsbaarheid in de liefde en verbinding. De seks, het genieten en in elkaar opgaan, de verslaving aan dat gevoel, erin te willen springen en zijn, het wachten en hoe het je meeneemt en soms opslokt. Verlangen versus realiteit. Mooi!
Eigenaar Bed&Breakfast
Eigenaar Bed&Breakfast
Read More
Wat een prachtig en krachtig boek en wat een einde! Ik zag het niet aankomen en het heeft me aangegrepen.
ICT advisor
ICT advisor
Read More
In een ruk DIES NATALIS uitgelezen. Traantje moeten wegpinken. Erg mooi boek, zeer van genoten.
Rouw- en traumatherapeut, zingevingscoach
Rouw- en traumatherapeut, zingevingscoach
Read More
Wat een intens schouwend en levenslustig schrijven is DIES NATALIS. Prachtig! Fijn ook dat de kennis van Eros en Psyche en nataliteit weer langskomt. Het helpt me in mijn eigen proces. Wat een reis maak je als lezer, niet alleen langs Eros en Thanatos, maar vooral een reis door de nacht naar de kern. Naar waarachtig, wezenlijk zijn. Van lot naar bestemming. Van daar naar hier. Heel mooi!
Verpleegkundige
Verpleegkundige
Read More
Prachtig boek. Herkenbaar voor iedereen. De zinderende gevoelens van de hoofdpersonen, de kwelling, de onmacht, de twijfel. Echt mooi geschreven.
Founder organisatieadviesbureau, Executive coach, specialist leadership development
Founder organisatieadviesbureau, Executive coach, specialist leadership development
Read More
Wat een fijn en pakkend boek. De verhandelingen over de mythe zijn fascinerend, het zet echt aan tot diepgang en (ver)werken. Je gaat van alle personages houden en al te snel moet je zal al weer loslaten
Owner bureau trainingacteurs, trainer, coach
Owner bureau trainingacteurs, trainer, coach
Read More
Wat een openhartig boek. Ik moest blijven lezen en ben verrast door het einde. Aangrijpend slot en zoals ik het begrijp ook weer een start, een begin, een geboorte. Wat een lef om zo te schrijven.
Kinderpsycholoog
Kinderpsycholoog
Read More
Ik heb grote bewondering voor de wijze waarop de auteur moeilijke thema’s en gevoelens onder woorden heeft weten te brengen. Ik heb erg genoten van DIES NATALIS, een boek dat eigen inzichten doet vergroten en verruimen.
Pedagoog, kunstenaar
Pedagoog, kunstenaar
Read More
Zeer genoten van DIES NATALIS en me erg geïdentificeerd met het vrouwelijke hoofdpersonage. Ik heb meegeleden, genoten, verlangd en gehuild. Toen ik het boek uit had, was ik behoorlijk geëmotioneerd, van slag, erg ontroerd, in niemandsland. Ik vind het een top boek.
Coördinator Sports Intelligents
Coördinator Sports Intelligents
Read More
Wat een tof boek, is DIES NATALIS. Ik was benieuwd naar de inzichten van de auteur over relaties en hoe die in het boek verwerkt zouden zijn. Super genoten en met tranen in de ogen het boek uitgelezen.
Previous
Next

Co-auteur 'De Bonusmoeder'

Steeds meer vrouwen vormen met hun nieuwe partner met kinderen een samengesteld gezin. Met de reputatie van de boze stiefmoeder uit sprookjes wordt definitief afgerekend; we spreken tegenwoordig liever over de cadeau- moeder of bonusmoeder.
Wat zijn de mythen over het stiefmoederschap, hoe voorkom je teleurstellingen, hoe ga je om met de eeuwige ex, is er ruimte voor je eigen kinderwens en hoe reageer je op het verlies van een weduwnaar en zijn kinderen: allemaal vragen waar een moeder van een samengesteld gezin mee te maken kan krijgen.
In De Bonusmoeder worden de positieve kanten van het stiefmoederschap belicht, met aangrijpende en inspirerende verhalen uit het dagelijks leven.
Mijn persoonlijke verhaal over negen jaar ontwikkeling als stiefmoeder is opgenomen in dit boek.

phoenix nathalie paulussen auteur

Brochure 'De ontmoeting als leerlandschap'

In opdracht van Wibe Veenbaas, grondlegger van Phoenix Opleidingen, heb ik in 2017 de brochure ‘De ontmoeting als leerlandschap’ samengesteld en geschreven. In deze brochure leg ik het verband tussen een persoonlijke anekdote uit het leven van Wibe Veenbaas en de visie van Phoenix op hoe leren tot stand komt in ontmoeting. Deze brochure is voor mij nog steeds een bron van inspiratie over lessen van het leven zich aandienen en later betekenis krijgen. Zoals Wibe altijd zegt: ‘Het leven dient voorwaarts geleefd te worden en achterwaarts begrepen.’

nathalie paulussen spreker executive coach

Deze website gebruikt cookies